Overhemd in of over je broek dragen?

Hoe moet je een overhemd dragen, draag je hem nou over je broek heen of moet je een hemd in je broek dragen? De basisregel hiervoor is dat je een overhemd met een rechte onderkant over de broek heen draagt. Heeft een overhemd als het ware flappen, dan draag je het hemd in de broek.

Draag je een overhemd met flappen over de broek dan creëer je een jong en nonchalante uitstraling. Je doet dit dan ook alleen in casual gelegenheden. Wanneer je het overhemd open laat en een hemd eronder draagt, zorg je voor een nog stoerdere en nonchalante look.

Hemd in broek

Wanneer je er voor kiest om je overhemd in de broek te dragen mag het hemd niet uitpuilen. Een slim fot hemd kan hierbij al helpen. Deze vallen net iets strakker dan een gewoon hemd. Natuurlijk mag ene hemd niet te strak zitten.

Gebruik de diagonale vouw om je overhemd strak bij je taille te krijgen. Trek eerst je overhemd aan en maak aan beide kanten van het overhemd bij de zijnaad een diagonale vouw richting de rug. Trek daarna je broek erover heen aan.

Stop je overhemd nooit in je onderbroek. Er kan dan de kans ontstaan dat de rand van de onderbroek zichtbaar wordt en dat wil je natuurlijk voorkomen, want dat kijkt niet netjes. Een hemd mag wel in de onderbroek gestopt worden, je hemd en je overhemd blijft dan mooier zitten.

Een hemd mag nooit door het overhemd heen schijnen. Kies voor een lichtgrijs hemd, deze kleur ligt namelijk dichter bij de huidskleur dan spierwit.

Share this post

Leave a Reply